Shopify webshop - hvad er fordelene og ulemperne?

26.5.2022
Mads

Shopify er et af de mest populære webshopsystemer på markedet – og det er med god grund. Der kan nemlig findes et helt ocean af fordele ved at bygge din webshop i Shopify. Shopify har nemlig gjort det markant mindre kompliceret at drive webshop.

Shopify er et af de mest populære webshopsystemer på markedet – og det er med god grund. Der kan nemlig findes et helt ocean af fordele ved at bygge din webshop i Shopify. Shopify har nemlig gjort det markant mindre kompliceret at drive webshop. I dette indlæg vil vi præsentere dig for de mest åbenlyse fordele, men vi vil også komme omkring et par ulemper. Når du når til indlæggets slutning, skulle du gerne være blevet klogere på, om Shopify er den rette løsning for dig.

Fordele ved en Shopify-webshop?

Først og fremmest så er Shopify et let CMS-system at komme i gang med. Menustrukturen er overskuelig og yderst intuitiv. I modsætning til nogle af de konkurrende CMS-systemer, så er Shopifys brugerflade meget let at forstå og manøvrere rundt på.

Se den Shopify-webshop vi har lavet for Bareen T-shirt

Du behøver ikke at have kode-færdigheder

En af de mest markante fordele, som vores kunder nævner er, at man ikke behøver den store tekniske kunnen for at arbejde med Shopify. Menuerne er som beskrevet til at forstå, og de daglige funktioner du som webshopejer skal gøre brug af er lette at bruge. Langt størstedelen af de basale indstillinger i Shopify er indstillinger, som du selv kan ændre og justere på, hvilket betyder, at du kan slippe for at hyre ekstern hjælp. Det er dog en helt anden snak, hvis du gerne vil have et mere skræddersyet design på din Shopify-webshop, men det kommer vi nærmere ind på i slutningen af dette indlæg.

Der er godt styr på den tekniske SEO

Stifterne bag Shopify har et primært hovedfokus – og det er performance. Systemet skal være effektivt, intuitivt og brugervenligt. Det betyder også, at Shopify løbende sørger for at optimere platformen, så den lever op til de gængse standarder bl.a. inden for søgemaskineoptimering. Arbejdet med søgemaskineoptimering kan være en uoverskuelig og langsommelig proces, men med en Shopify-webshop får du et rigtig godt udgangspunkt at starte ud med. Brugerfladen gør det nemlig nemt for dig at indtaste de relevante SEO-tags på produkter, sider og undersider.

Support 24/7

Hvem har ikke engang imellem brug for hjælp? Supportdelen er virkelig noget af det, der taler for, at placere din webshop på en såkaldt hosted løsning som Shopify er. Uanset hvilken teknisk kattepine du sidder med, så kan du få hjælp af Shopify-teamet døgnet rundt.

Bareen T-shirt 2022

Du umiddelbare ulemper ved en Shopify webshop

Lad os se – hvis vi ser bort fra, at du betaler en procentdel af din omsætning til Shopify, er der så i virkeligheden nogen ulemper ved systemet? Svaret er ja.

Shopify er et låst system

Når vi omtaler Shopify som et låst system, så refererer vi til, at du som bruger ikke har adgang til kildekoden. Det vil helt konkret, udpenslet og skåret ind til benet sige, at du ikke kan få lov til at rette i al koden backend, ligesom du ej heller kan få lov til at ændre i systemets kernefunktioner. Du har heller ikke mulighed for at flytte din webshop til din egen server.

Du skal have eksperthjælp, hvis du vil have et unikt design

Shopify bruger som beskrevet deres eget kode-sprog, som de kalder “liquid”. Hvis du besidder basale HTML og CSS færdigheder, kan du med rimelig sandsynlighed lave nogle ændringer i dit design og tilpasse det til dine ønsker og behov. Har du, som det gælder for de fleste, ikke det der minder om kode-færdigheder, så skal der hidkaldes eksperthjælp.

Du er altså nødsaget til at søge ekstern hjælp, hvis du skal lave designændringer, der ikke er intgegreret i de præfabrikerede skabeloner Shopify tilbyder.

Jamen hvad pokker skal jeg så vælge?

Vi kan godt forstå, at du er i tvivl. Vi kan også godt forstå, hvis du ikke føler, at dette indlæg hjalp dig med at træffe et valg. Vi kender ikke dine konkrete ønsker og behov, og kendskabet hertil er afgørende for, at kunne rådgive dig til hvilket CMS-system du bør vælge. Hos Leadways bygger vi webshops i både Shopify og WooCommerce, så hvis du går og overvejer en af disse platforme, så vil vi meget gerne tage en uforpligtende snak med dig.

Kontakt os her, hvis du vil høre mere.

No items found.

Skal dit projekt være vores næste case?

Skriv til os