Charlotte Caroline har skabt det liv hun drømmer om. Vil være sin egen chef

30.6.2022
Anja Schack

Charlotte Caroline er influencer og iværksætter. På sine sociale medier taler hun om svære emner, selvkærlighed, og hvordan man skaber det liv, man drømmer om. Hun er oprindeligt fra Nordjylland, men flyttede til København efter gymnasiet. Siden da har hun rejst til Kina for at designe tasker, opstartet eget eventbureau for influencers, drevet egen konsulent virksomhed. I dag har hun opbygget sit eget personlige brand online og arbejder fuldtid som influencer og iværksætter.

Hvornår går det op for dig, at du gerne vil være iværksætter?

- Jeg har altid været drevet og har sådan en indre ildsjæl, som ikke trives under at have en chef. Jeg elsker at arbejde med mennesker og mine teams - der er bare ikke nogen, der skal bestemme over mig. Jeg skal styre min egen tid og den kreative udfoldelse.

Når Charlotte Caroline bliver inspireret af noget, så går hun ofte med det, hvis hun kan mærke, at der er et drive og en lyst.

- Jeg havde et job, hvor jeg afholdt events for influencers og begyndte at tænke, at det, de gør, er ret smart. De møder op og får betaling for dét, de synes er sjovt - og de hygger sig med det. Hvad laver jeg? Jeg laver den del, jeg ikke synes er sjov længere.

Derefter kastede hun sig ud i sociale medier, og fulgte drømme om at være influencer.

I de 2 første år tjente Charlotte Caroline ikke noget på sine sociale medier, og sådan er det faktisk for de fleste selvstændige i de første år, hvor der sjældent kan trækkes en løn ud af virksomheden, der også er til at leve af.

- Jeg spurgte dagligt mig selv, hvad fuck laver du. Men jeg tog et sats og holdt ved de visioner og drømme, jeg havde for min forretning - og i dag lever jeg af det. Både i form af betalte samarbejder, men også egne projekter.

Udover Instagram-profilen har hun også webshoppen In a year from now, hvor hun sælger dagbøger, der sætter fokus på selvudvikling. Et koncept, hun forsøger at interegrere både på sin kanal og i sin podcat “Tune in”, der handler om selvudvikling, mindset og at stå stærkt i sig selv.

Den personlige anbefaling sælger

Når man arbejder som influencer, er man sit eget brand, og derfor er det vigtigt, at man værner om dét og fokuserer på at skabe autentisk indhold, der er relevant og værdifuldt for ens følgere.

- Jeg kan agere mellemled i at videreformidle en virksomheds værdier og storytelling. Så når jeg vælger at indgå samarbejde med et brand, er det fordi, jeg kan stå inde for deres DNA og værdier. Og når anbefalingen kommer fra mig direkte, har dem, der følger med en oprigtig tillid til, at jeg mener det, jeg siger.

Det samme gør sig gældende den anden vej rundt, hvis man som virksomhed gerne vil ud med sit brand og i den forbindelse benytter sig af influencer marketing, der er en direkte kanal til den kernemålgruppe, som virksomheden henvender sig til.

- Overvejer man dét, er mit bedste råd at finde det rette match og ikke udelukkende kigge på, hvor mange følgere influenceren har, men også kigge ind i, hvad personen står for.

- Dem, der følger med hos mig, ved godt, at jeg ikke deler noget, som jeg ikke kan stå inde for, for det ville bare være ris til egen røv. Og det er dét, der nogengange kan være en gråzone i den her branche, fordi nogen ikke er lige så bevidste om at værne om det, de tager ind, og det er med til at skabe en mistillid til jobbet som influencer.

Derfor er det gennemtænkt og nøje overvejet, når Charlotte Caroline tager nogen ind, så det man ser online, også er det, man møder i virkeligheden.

Gennem årene er Charlotte Caroline blevet særlig interesseret i personlig udvikling. Det har ændret hendes fokus og fået stor betydning for, hvordan hun indretter sit liv. Og den rejse deler hun selvfølgelig også med sine følgere. 

Hun begyndte blandt andet at skrive dagbog, bade i det kolde hav og meditere. Alt sammen for at få styr på sine tanker, sin vejrtrækning og sit sind - og ikke mindst for at holde sig selv grounded i et liv, der til tider kan være kaotisk. Det har givet hende en større forståelse for, hvem hun er, hvorfor hun gør, som hun gør, og hvorfor hun godt kan lide iværksætteri. 

- Jeg er meget handlekraftig, og min udfordring er ofte, at jeg ikke stopper før, jeg er i mål. Det er noget, jeg har skulle betale prisen for og lært på den hårde måde, at man bliver udbrændt, hvis man kører i et gear, der ikke er bæredygtigt på sigt for sin krop.

Dagbogen blev for Charlotte Caroline et vigtigt redskab på hendes selvudviklingsrejse, fordi den skabte rum til at sætte sig ned og lære sine tanker at kende. Et redskab hun nu giver videre på sin egen webshop, hvor hun sælger dagbøger.

Se den nye webshop vi har udviklet for Charlotte Caroline

Hvilke forudsætninger har været vigtige for at lykkes med din webshop?

Noget, der er vigtigt at nævne, er at jeg har været min egen begrænsning og største kritiker, for det skulle bare være topprofessionelt. Det har kostet dyre lærepenge, så nu har jeg valgt at gå en helt anden vej.

Tingene behøver ikke være perfekte, og det behøver ikke koste en formue… for de mennesker der følger med hos mig, vil alligevel helst se noget autentisk og nede på jorden. Selvfølgelig skal det gøres ordentligt, men det handler også om at starte, hvor man kan, for der er så mange muligheder. 

Og så vil jeg anbefale alle at række ud til de mennesker, du har… brug dit netværk, spørg om hjælp - også når det driller. Ingen er gode til alt, og det er okay.

Hvad er det bedste og værste ved at være iværksætter?

Det bedste er helt klart min personlig frihed, og at jeg fuldstændig er min egen herre.

Hvis jeg vil trække stikket, så gør jeg det. Hvis jeg vil ud at rejse og arbejde fra et andet sted, så gør jeg det. Når jeg vågner om morgenen, så bestemmer jeg, hvordan min dag skal se ud. 

Omvendt er det værste, at man alligevel aldrig helt kan trække stikket. Og det er jo fordi, vi i min branche arbejder med teknologi og data, så jo bedre tal, du har, jo bedre økonomisk er du også stillet. Som selvstændig har du aldrig fri, men friheden er det hele værd.

Hvis du skulle give ét godt råd til iværksættere, der gerne vil i gang, hvad skulle det så være?

Det vigtigste er, at man oprigtigt kan mærke, at det er noget, der kommer fra hjertet. At man virkelig har et ægte drive og først føler sig tilfredsstillet, når man giver sig i kast med den éne ting, fordi man brænder så meget for det. 

Og så skal du virkelig huske på, at det er mennesker, du arbejder med. Du vil blive mødt af alt muligt, så forsøg ikke at tage ting for personligt - også selvom din virksomhed er din baby, og man bliver helt opslugt. Husk på, at alle bare er mennesker, og så længe man gør ting ud fra hjertet, så skal det hele nok gå.

No items found.

Hvordan ser fremtiden ud for dig, og hvad er drømmen?

Drømmen for mig er at bevare min frihed og fortsat at kunne arbejde med det, jeg virkelig brænder for og elsker. At jeg kan blive ved med at inspirere folk til at turde dykke ind i sig selv, og gøre en forskel for, hvordan folk har det indeni.

Derudover har jeg også en meget tydelig fornemmelse af, at jeg kommer til at flytte til udlandet. Jeg bliver fyldt så meget op og får så meget inspiration, når jeg er ude at rejse, fordi jeg møder mig selv på ny gennem mennesker og nye kulturer. 

Og så skal jeg bare huske at have mig selv med hele vejen og huske på, hvorfor jeg gør, som jeg gør.

Skal dit projekt være vores næste case?

Skriv til os